Sluis Engelen

Project Description

Documentaire Sluis Engelen

Contact opnemen
Documentaire laten maken

Over Sluis Engelen

Sluis Engelen is een schutsluis met hefbrug in de Henriëttewaard bij Engelen. De formele naam is Henriettesluis, maar die wordt in de binnenvaart niet gebruikt. De sluis bevindt zich in het Diezekanaal, vlak voordat deze uitmondt in de Maas.

Klantvraag

In opdracht van Heemkundekring Angrisa hebben we een documentaire gemaakt over de Sluis in Engelen. Deze documentaire laat de rol van Sluis Engelen zien, en wat de betekenis van deze sluis is voor de gebruikers ervan.Vanaf december 2014 is de Zuid-Willemsvaart tussen ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen opengesteld Maximakanaal en wordt de sluis bij Engelen minder door de beroepsvaart gebruikt. Hierdoor heeft Sluis Engelen een andere (kleinere) rol gekregen. Van centrale doorvoer naar Veghel en Helmond blijft de rol voortaan beperkt tot de Containerhaven in ‘s-Hertogenbosch.

Aanpak

Voor deze korte documentaire hebben wij interviews afgenomen met personen die naast betrokken waren bij Sluis Engelen. Ook hebben wij opnames vanuit de lucht gemaakt. In de documentaire is gebruik gemaakt van bestaand materiaal, met name historie foto’s, afgewisseld met nieuw gemaakte opnames.

Resultaat

Een ode aan sluis Engelen en de historie van deze bijzondere locatie.

Opdrachtgever
documentaire sluis engelen

Geleverde diensten

Concept & script, filmopnames, montage

Meer weten over dit project?
Neem contact op met producer Anneloes.

Neem contact op